Klasifikace plastové infračervené sušičky(1)

- 2022-01-20-

1. Keramický plastový infrasušák
(1) Keramická infračervená sušička s bočním ohřevem
V Číně existují hlavně tři druhy keramických infračervených sušiček s bočním ohřevem: typ desky, typ trubky a typ lampy.

(2) Přímotopná polovodičová keramická infračervená sušička
Existují tři typy polovodičových keramických infračervených sušiček s přímým ohřevem: typ slinování, typ tlusté vrstvy a typ tenké vrstvy.

Typ slinování spočívá v tom, že celá matrice je zpracována procesem slinování, aby se stal keramickým materiálem s polovodivými vlastnostmi; Typ tlustého filmu spočívá v nanesení vrstvy upravené polovodičové keramické kaše o tloušťce 0,2 ~ 0,35 mm na povrch keramického substrátu a poté provedení sekundárního slinování; Tenkovrstvý typ se vytváří na keramickém obložení vysokoteplotním napařováním;

Tyto tři typy elektrické energie jsou přímo aplikovány na substrát, aby se ohříval a produkoval infračervené záření.

2. Skleněný plastový infrasušák
Existuje mnoho druhů skleněných infračervených sušiček, včetně infračervených sušiček vyrobených z vysoce křemičitého křemenného skla, pozlaceného křemenného skla, mikrokrystalického skla, mléčného křemenného skla atd.

Mléko bílá křemenná infračervená sušička je široce používána.

Opálové křemenné sklo je druh křemenného materiálu vyrobeného z přírodního křišťálu a žilného křemene tavením (1740 ℃) ve vakuové odporové peci v grafitovém elektrodovém kelímku. Má silné vzdálené infračervené záření a vlastnosti blokující světlo pro viditelné a blízké infračervené světlo. Topné těleso je obecně vyrobeno z nikl-chromových a železo-chromových hliníkových materiálů. Poté, co veškeré jeho záření vstoupí do mléčně bílého křemene, je index lomu vzduchu 1 a index lomu křemenného skla je 1,16. Podle principu lomu světla by se světlo mělo lámat, odrážet a částečně rozptylovat zároveň.