Stroj na peletizaci plastů, jak zkontrolovat zkušební stroj?

- 2021-06-09-



1.


Kontrola extruderu a zkušební provoz - Stroj na peletování plastů

„. Hlavní složkou peletizačního stroje na plasty je extruder. Po instalaci výrobní linky extruderu organizujte pracovníky na místě, aby vyčistili výrobní linku extruderu, aby provedli sanitaci životního prostředí a vyčistili zařízení.
„ Techničtí pracovníci by si měli pečlivě přečíst příslušný návod k použití extruderu a formulovat zkušební výrobní technologii plastových výrobků, postup zkušební výrobní operace, plán zkušebního materiálu, zkušební nástroj a dobu zkoušky podle obsahu příručky. Uspořádejte pracovníky výroby extruderů, aby pečlivě prostudovali provozní postupy zařízení, porozuměli struktuře zařízení a funkci jednotlivých komponent a pamatovali na provoz a použití přepínačů a tlačítek v sadě.

Plastic pelletizing machine test

2.


Přípravné práce dříveplastový peletovací strojzkušební provoz

„. Zkontrolujte, zda jsou matice každého kusu vybavení výrobní linky extruderu uvolněné.
„ Zkontrolujte, zda jsou bezpečnostní štíty pevné.
„. Zkontrolujte napnutí klínového řemene a odpovídajícím způsobem upravte tlak klínového řemene tak, aby vyhovoval požadavkům provozu.
- £. Vytáhněte klínový řemen, rotace je relativně jednoduchá, proces každé součásti je normální a šroub se otáčí bez utahování.
„ Zkontrolujte, zda není uvolněná ochrana uzemnění a elektrické vedení zařízení a ovládací skříňky a zda splňují požadavky.
„. Podle potřeby zkontrolujte a otestujte izolační odpor motoru a elektrického topného zařízení.
„ Zkontrolujte, zda montážní mezera mezi šroubem a válcem splňuje požadavky.
„. Každý ovládací knoflík by měl směřovat do nulové polohy nebo do polohy zastavení.

3.


Sekvence zkušebního běhu peletovacího stroje na plasty je následující

„. Zkontrolujte, zda kvalita mazacích částí zařízení a mazacího oleje v redukční skříni splňují požadavky, a množství mazacího oleje by mělo být odpovídajícím způsobem doplněno. Hladina mazacího oleje by měla být na horní linii značky oleje.
„ Obvod řídicí skříňky je připojen k napájení.
„. Zkontrolujte, zda v zásobníku a hlavně nejsou cizí předměty.
- £. Spusťte motor šroubového pohonu při nízkých otáčkách.
„ Zda se ukazatele voltmetru a ampérmetru ovládací skříňky neobvykle otáčejí a spotřeba energie by neměla překročit 15% jmenovitého výkonu.
„. Zkontrolujte, zda je směr otáčení šroubu správný (pokud se šroub šroubu otáčí doprava, hlaveň a šroub se musí otáčet ve směru hodinových ručiček).
„ Poslechněte si, zda je zvuk chodu a chodu každé součásti přenosu neobvyklý, a zkontrolujte, zda existuje tření mezi otáčením šroubu a hlavně.

4.


Zkušební provoz ohřevu a vytápění válce na plastový peletizační stroj.

„. Teplota každé části válce se zahřívá a teploměr se upravuje podle teplotních požadavků technologie vytlačování.
„ Poté, co se válec zahřeje na teplotu požadovanou procesem, je teplota udržována konstantní.
„. Spusťte rotující motor hnacího šroubu při nízkých otáčkách, sledujte, zda je kolísání napětí a ampérmetru neobvyklé, zkontrolujte, zda se šroub otáčí plynule, a poslouchejte, zda má šroub a hlaveň rotující tření. Zda součásti převodovky fungují abnormálně. Všechno se okamžitě zastavilo. Poznámka: Doba přepravy šroubu nesmí překročit 3 minuty.

Plastic pelletizing machine

5.


Zkušební provoz zařízení na výrobu peletizací plastů.

„. Prohlédněte si kvalitu surovin na zkušební provoz. Ať už je velikost částic suroviny stejnoměrná, hovořte o tom, zda jsou mokré (když je obsah vody velký, musí být vysušený), zda v materiálu nejsou nečistoty atd. Kolegové, ověřte, zda splňuje povolení k surovině technické požadavky na materiály pro zkušební provoz.
„ Válec se zahřívá a zahřívá a po dosažení požadované teploty procesu se zahřívá na konstantní teplotu po dobu 1 hodiny.
„. Před jízdou zkontrolujte, zda v násypce a válci extruderu nejsou žádné cizí předměty.
- £. Slouží k tažení klínového řemene, které se může pružně otáčet bez blokování.
„ Spusťte šroubový rotační stroj při nízké rychlosti, sledujte, zda se ukazatel napětí a ampérmetru kolísá normálně, zda se šroub otáčí plynule a zda je pracovní zvuk každé přenosové součásti normální. Při přípravě materiálů je vše normální.
„. Dodávka do hlavně. Počáteční materiál zařízení je malý a jednotný. Při napájení sledujte, zda je pohyb ukazatele ampérmetru a otáčení šroubu stabilní. Pokud nedojde k žádné abnormalitě, lze zásobu postupně zvyšovat, dokud forma neodpočítá materiál.
„ Po vypuštění formy je třeba nejdříve odstranit taveninu, která není zcela plastifikována.
Poznámka: Při nastavování mezery mezi matricí a trnem nemůže operátor čelit otvoru matrice, aby zabránil nehodám.
Po ověření kvality testovaného produktu zkuste znovu provést aktuální změnu šroubu při vysokých, středních a nízkých rychlostech a výstup za jednotku času produktu.

6.


Peletovací stroj na plasty zastaví sekvenci podávání

„. Snižte pracovní rychlost šroubu na minimum.
„ Odřízněte topnou sílu hlavně a formy. Spusťte ventilátor chlazení hlavně.
„. Když teplota válce poklesne na 140 ° C, zastavte přívod válce. Zastavte hnací motor šroubu, dokud nedojde k úniku z ústí matrice.